top of page

«Принципи насолоди» об'єднають Україну, Чехію та Польщу.

Одним з пріоритетних напрямків у розвитку світової кіно- і телеіндустрії сьогодні є копродукція. Об'єднання зусиль, творчих напрацювань і фінансових можливостей кінематографістів різних країн дозволяє створювати якісні кінопроекти і просувати їх на міжнародні ринки.

Серіал «Принцип насолоди» («The Pleasure Principle») – масштабний копродукційний проект, який об'єднає Україну, Чехію та Польщу.

За виробництво в Україні відповідає один з лідерів кіно- і телевиробництва – українська кінокомпанія Star Media, яка має багаторічний досвід роботи в медіаіндустрії. Працюючи на ринку з 2006 року, компанія вже створила сотні робіт в різних форматах і жанрах, і обсяги нарощуються з кожним роком. За останні 4 роки, наприклад, вироблено понад 75 нових серіалів, телефільмів і телевізійних передач для українських телеканалів, а також 2 повнометражних національних фільми.

«Принцип насолоди» – 8-ми серійний детективний фільм, сюжет якого розгортається навколо трьох вбивств, які одночасно відбуваються в трьох країнах. Слідчі, кожен на своїй території, починають розслідування. Незабаром з'ясовується, що вбивства пов'язані однією історією, і вони об'єднуються в одну групу.

Слідчих трьох країн втілять на екрані польська актриса Малгожата Бучковська, чеський актор Карел Роден і українець Сергій Стрєльников («Чуже життя», «Пацики», «Чудо за розкладом», «Пристрасті за Чапаєм»). Компанія протягом багатьох років співпрацює з кращими українськими акторами, тому найгучніший акторський склад не обмежиться тільки виконавцем головної ролі. Крім Сергія Стрєльникова у фільмі зіграють харизматичний і яскравий актор Станіслав Боклан (начальник Сергія), Даша Плахтій (головна роль у фільмі «Стрімголов»), втілить на екрані кримінального журналіста. Наталі Васько (володарка «Золотої Дзиґи» за роль у фільмі «Гніздо горлиці») дістанеться роль патологоанатома.

Маючи великий досвід зйомок по всьому світу, в тому числі і по всій Україні, команда прийняла рішення знімати українських блок міжнародного серіалу саме в Одесі. Серед локацій - пляж, поліцейський відділок, готель і вулиці міста. Зйомки в Варшаві і Празі вже завершені.

Працює над фільмом професійний штат співробітників компанії (досвідчені продюсери, команда технічних і творчих фахівців та ін.). Доповнюють українську команду знакові імена європейського кінематографа. Автор сценарію - Мачєй Мачєєвский, в фільмографії якого популярний польський детектив «Поліцейський». Режисер-постановник - Даріуш Яблоньский. Як режисер він знімав «Військові ігри», «Полуничне вино», «Фотоаматори». Спродюсував фільм про Олега Сенцова «Процес», польсько-британський телевізійний серіал «Шпигуни Варшави», «Ян Карський», «Під електричними хмарами» і багато інших. Нещодавно він виступив продюсером повнометражного фільму Марисі Нікітюк «Коли падають дерева».

«Це хороший сюжет з точки зору іміджу України – правильна кооперація на рівні поліції, слідства. Наш серіал представить сучасну, європейську Україну, як мінімум в трьох країнах, а в перспективі - і в усіх інших європейських країнах», – коментує генеральний продюсер Star Media Влад Ряшин. Уже укладено угоди про демонстрацію фільму центральним чеським телебаченням і «Channel+» в Польщі.

За словами Влада Ряшина, копродукціонний напрямок з іноземними партнерами, ключовими країнами кіновиробництва (Європа, США, Китай, Ізраїль та ін) – один з пріоритетних для компанії, що підтверджується реальними цифрами – на сьогодні в активній фазі більше 10 міжнародних проектів на різних етапах виробництва.

«Принцип насолоди» – це не перший міжнародний досвід компанії. В 2016 році в Каннах перед гранд-аудиторією відбулася прем'єра першого англомовного серіалу «Мата Харі» за участю світових зірок, таких як Джон Малкович, Рутгер Хауер, Крістофер Ламберт, Ошин Стак. Сьогодні права на показ серіалу продано в понад 100 країн світу. В Україні серіал "Мата Харі" нагороджений національної телевізійної премією «Телетріумф» одразу в двох номінаціях – «Кращий телевізійний серіал» і «Режисер-постановник телевізійного серіалу» (режисер - Ольга Ряшина).

«Я впевнений, що успішна реалізація цього проекту відкриє нові можливості для міжнародної копродукції не тільки для нашої компанії, але й для інших українських кіновиробників. І підтримка держави у просуванні України на світовий кіноринок дуже важлива», – коментує Влад Ряшин.

Цього року уряд прийняв цілком логічне і правильне рішення підтримати телесеріальне виробництво і кіно для масового глядача – нещодавно Міністерство культури провело пітчинг патріотичного кіно. За результатами відбіркового туру «Принцип насолоди», один з найяскравіших проектів пітчингу, увійшов до списку проектів, що претендують на отримання державної підтримки.


 БЛИЖАЙШИЕ СОБЫТИЯ: 

 

10/31/23:  Шоу скандинавского искусства

 

11/6/23:  Видео-искусство по всему миру

 

11/29/23:  Лекция: История искусства

 

12/1/23:  Фестиваль индийского кино 2023

 СЛЕДИТЕ ЗА НАМИ: 
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W
 ПОСЛЕДНИЕ ПОСТЫ: 
ПОИСК ПО ТЭГАМ:
Тегов пока нет.
 ПОСЛЕДНИЕ ПОСТЫ: 
 СЛЕДИТЕ ЗА НАМИ: 
bottom of page